Vitra-V_Care_meestverkochte-douchewc-combipack
VITRA_V_Care_Comfort_en_Essential__5674B003_6104_5
Vitra V-Care beoordeling douchewc
Vitra V-care comfort douchewc_02 - Frissebips
Vitra Vcare 5674b403-6103
Vitra V-care 5674b403-6103 - Frissebips
Vitra V-care 5674b403-6104 - Frissebips
Vitra V-care essential douchewc_01 - Frissebips
vitra-v-care-essential-bidet-toilet--vi-5674b403-6103_Frissebips
Vitra V-care japanse bidet_03 - Frissebips
Vitra V-care comfort 5674b403-6104 - Spatoilet
Vitra V-Care technische tekening
Vitra-V_Care_meestverkochte-douchewc-combipack
VITRA_V_Care_Comfort_en_Essential__5674B003_6104_5
Vitra V-Care beoordeling douchewc
Vitra V-care comfort douchewc_02 - Frissebips
Vitra Vcare 5674b403-6103
Vitra V-care 5674b403-6103 - Frissebips
Vitra V-care 5674b403-6104 - Frissebips
Vitra V-care essential douchewc_01 - Frissebips
vitra-v-care-essential-bidet-toilet--vi-5674b403-6103_Frissebips
Vitra V-care japanse bidet_03 - Frissebips
Vitra V-care comfort 5674b403-6104 - Spatoilet
Vitra V-Care technische tekening

Vitra V-care Comfort douchewc set

2.799,00

4.82 out of 5 based on 11 customer ratings
(11 reviews)
(11 klantbeoordelingen)

Het prestigieuze merk Vitra zet met de V-care Comfort douchewc een nieuwe standaard neer op het gebied van het bidet toilet. De Vitra V-care all-in-one combineert design, esthetiek en hygiëne en lijkt door haar perfecte ontwerp op een normale toilet. Alle techniek is compleet weggewerkt in de speciaal ontwikkelde wandcloset en de geavanceerde functies worden aangeroepen via de modieuze afstandsbediening. Verkrijgbaar in 2 uitvoeringen; de betaalbare Essential en de uitgebreide bestverkochte Comfort versie met additionele wellnessfuncties.

 • Actie: gratis uitbreiding 3 jaar garantie twv €64,-(alleen bij Frissebips.nl)!

 • Meestverkochte All In One, Bekroond met 4 design awards

 • Inclusief Geberit AquaClean aansluitset twv €112,00

 • Video: Alle functies op een rij

Levertijd: altijd 3 op voorraad, levering binnen 2-3 werkdagen

Uitbreiding garantie naar 3 jaar

Uitbreiding garantie naar 5 jaar

Vitra V-care Comfort douche wc met wandcloset

Vitra V-careVitra zet met de V-care douche wc de nieuwe standaard in termen van design, kwaliteit en esthetiek. De V-Care is een bidet en wandcloset ineen en lijkt op een normale wandcloset. Geen kolossale bidetbril en geen zichtbare leidingen meer; de komst van de Vitra V-care douche wc maakt een einde aan de oudere generatie spatoilets. De bril heeft een ergonomisch ontwerp en de techniek & elektronica zitten compleet verborgen in de speciaal ontwikkelde hangtoilet. De Vitra randloze (RimEx) wandcloset is voorzien van een speciale antibacteriële coating en vormt daardoor een hygiënisch duo dat makkelijk is te reinigen. De Vitra V care; een perfecte balans tussen comfort, hygiëne, design en techniek.

De Vitra Vcare, uitgebreide wellnessfuncties

De uitgebreide wellnessfuncties bestaan onder andere uit verschillende temperatuurstanden van het water en de föhn.  De speciaal ontwikkelde ‘Jet’ sproeier is op verschillende posities in te stellen zodat deze voor iedereen comfortabel is. Ook is de intensiteit en kracht van de sproeier naar wens in te stellen. De douchewc heeft een verwarmde brilzitting en de geurzuivering begint automatisch als het douchetoilet in gebruik is genomen. Alle functies zijn trouwens eenvoudig aan te sturen met de handige afstandsbediening. Gebruik maken van de Vcare wordt zo bijna een complete hands-free ervaring.

In twee verschillende versies verkrijgbaar

De Vitra V-care is er in twee opties. De betaalbare V-Care “Essential” versie met basisfuncties en een “Comfort” versie met extra wellnessfuncties aan boord. Welke past het beste bij uw voorkeur?

Wat is het verschil tussen de Vitra V-care Comfort en Essential versie?

Er zijn diverse verschillen tussen de betaalbare Essential  versie en de luxe Comfort versie.

CATEGORIEFUNCTIEESSENTIALCOMFORT
ReinigenBidet Wash functie**
Lady douche**
Verstelbare sproeierpositie**
Verstelbare waterdruk**
Oscillerende sproeier*
Pulserende sproeier*
Verstelbare watertemperatuur**
Föhnfunctie met verstelbare temperatuur*
HygiëneZelfreinigende sproeier**
Verwijderbare sproeier**
Geurzuivering**
Randloze (RimEx) closet**
Hands-free afstandsbediening**
ZittingAuto open/sluiten*
Soft close mechaniek**
Verwarmde bril**
Aanpasbare briltemperatuur**
DesignModern ontwerp**
Verborgen wateraansluiting**
Verborgen elektriciteitsaansluiting**
Tijdloze afstandsbediening**
DuurzaamheidEnergiezuinige eco stand**
Besparende waterspoelfunctie**

Veelgestelde vragen / Frequently Asked Questions Vitra V-care

Mocht u vraag over de Vitra V-care douchewc er niet bijstaan, dan kunt u ons eenvoudig een bericht sturen via onze contactpagina of via info@frissebips.nl. U kunt ook even bellen met 06-55132763 of uw vraag via WhatsApp sturen (06-37597486).

Het gebruik van de Vitra V-care

Wat is het verschil tussen een "Comfort" en een "Essential" versie?

De V-care “Comfort” heeft uitgebreide wellnessfuncties aan boord zoals een oscillerende en pulserende sproeier en een föhn die op verschillende temperaturen is in te stellen. Daarnaast opent en sluit de deksel en de brilzitting automatisch bij de Comfort versie en dit maakt deze versie ultra hygiënisch. De “Essential” versie van de Vitra V-care douchewc is de meest betaalbare versie met een goedkopere prijs, maar mist helaas wel de extra wellnessfuncties zoalsde massage menu’s en de föhn.

Is de Vitra Vcare douchewc voor iedereen geschikt?

Ja, de douche-wc is voor iedereen geschikt, van jong tot oud. Het is eigenlijk een wc met sproeier, maar dan modern. En de bidet toilet heeft een grote meerwaarde voor zwangere vrouwen, ouderen die graag langer zelfstandig willen blijven wonen, mensen met een hoge hygiëne standaard en personen met een aandoening.

Is de bidet ook alleen als toilet te gebruiken?

Mocht u of uw bezoek liever geen gebruik willen maken van de bidet dan kan dat. Indien geen functies worden aangeroepen zal de bidet als een gewone toilet functioneren.

Kan ik de V-care ook gebruiken als de stroom uit is gevallen?

Tijdens een stroomstoring kunt u de V-care als een gewoon toilet gebruiken. U kunt handmatig de klep en bril openen en doorspoelen werkt via de gewoonlijke drukknop. U kunt alleen geen gebruik maken van de spoelfunctie, dus bent u even weer aangewezen op toiletpapier. Indien de stroom tijdens een douchebeurt uitvalt, zullen de functies direct stoppen van het bidet en zal de sproeier naar buiten blijven staan. Nadat de stroom hersteld is, kunt u met de STOP knop de sproeier resetten waardoor deze weer naar binnen trekt. Vanaf dit punt werkt de douchetoilet weer normaal.

Kan de zitting ook handmatig worden geopend?

De zitting van de vcare kan handmatig worden geopend, bij de Comfort versie gaat dit automatisch. Mocht de stroom uitvallen, dan kunt u ook bij de Comfort versie de klep en zitting handmatig openen.

Moet ik altijd gebruik maken van de afstandsbediening?

Nee. U kunt de Japanse spatoilet ook handmatig bedienen op het zijpaneel dat rechts is geplaatst als u op de douchetoilet zit. U vindt daar de ladies wash, de bidet wash en de stop knop. Op de afstandsbediening van de Spalet vindt u de additionele wellness settings terug.

Hoe lang duurt een wasbeurt?

Een ladies wash of een bidet wash wasbeurt duurt standaard 40 seconden. De föhnfunctie (alleen bij de Comfort versie) duurt 180 seconden. Alle functies kunnen tijdens het gebruik worden afgebroken met de STOP knop of opnieuw worden aangeroepen, afhankelijk van de wensen van de gebruiker.

Werkt de Vitra V-care ook als er niemand op zit?

Het enige dat werkt zonder dat een gebruiker op de V-care zit is de automatisch open en sluit functie (alleen bij de Comfort versie). Omdat de sensor niet is geactiveerd, zullen geen van de functies starten. U kunt dus ook niet spontaan nat worden als u niet op de douche-wc zit en daarmee de sensor activeert. Als u tijdens een spoelbeurt spontaan opstaat, zullen alle functies direct stoppen. Er is dus goed nagedacht over de veiligheid!

Het onderhoud van de Vitra V-care

Is het lastig de Vitra V-care te onderhouden?

Het is eenvoudig de Vitra V-care douchewc te onderhouden. Omdat de V-care een wandcloset is, is het makkelijk onder de wc schoon te maken. Een ander voordeel van deze douchewc is dat het een randloze (RimEx) closet is waardoor er geen vuil meer vast kan koeken aan de randen. Ook het spoelen van deze closet is krachtiger.

Hoe reinig ik het beste deze douchewc?

De reiniging van de douchewc doet men het beste met een zachte doek en verdund schoonmaakmiddel. Gebruik geen schuur- of bijtmiddelen of industrieel schoonmaakmiddel, want dat kan de (anti-bacteriële laag van de) douche toilet beschadigen.

Kan ik de sproeier los halen voor reiniging?

U kunt het uiteinde van de sproeier van de Spalet loshalen om te reinigen als deze verstopt is. De sproeier van de WC reinigt automatisch maar kan met ook met een natte spons worden gereinigd.

Wanneer moet het geurzuiveringsfilter worden vervangen?

Het ontwerp van de Vitra V-care maakt de vervanging van het geurzuiveringsfilter mogelijk. U kunt deze eenvoudig loshalen en vervangen. Wij adviseren dit te doen elke 2 jaren. U kunt bij Frissebips deze filters nabestellen.

Wat doe ik als de afstandsbediening in de toilet valt?

Haal direct de afstandsbediening uit het water, verwijder de batterijen en maak de unit zoveel mogelijk droog. Vul nu een bak met rijst en leg de afstandsbediening erin voor 4-6 dagen. Vervang de batterijen en probeer de unit of deze functioneert. Indien de afstandsbediening niet werkt, neemt u contact op met Frissebips om deze te vervangen. Hier kunnen kosten aan zijn verbonden.

Technische informatie en Specificaties

Welke batterijen heeft de afstandsbediening nodig?

Er gaan 3 x AAA batterijen in de afstandsbediening van de Vitra V-care douche-wc. Gemiddeld gaan de batterijen 6-9 maanden mee voordat ze moeten worden vervangen.

Wat moet ik doen als de bidet een foutmelding geeft?

Indien de Vcare bidet een foutmelding heeft, dient u op de STOP knop te drukken en het opnieuw te proberen. Indien nog steeds een foutmelding, dan dient u de bidet uit te schakelen met de uit/aan knop onder het closet en 3 minuten te wachten waarna u het opnieuw kunt proberen. Als de foutmelding blijft, neemt u contact op met een specialist van Frissebips.

Kan ik de brilzitting van de Vitra V-care loshalen?

U kunt slechts de klep van de Vitra V-care douchewc loshalen, de bril zit volledig geïntegreerd in het closet.

Van welke materialen is de V-care bidetdouche gemaakt?

De Vitra V-care bidetdouche bestaat uit de volgende materialen:

Wandcloset – Keramiek – Vitreous China

Zitting en klep – Thermisch plastic

Sproeier – Vlekvrij Edelstaal

Afstandsbediening: Acrylonitrile Butadiene Styrene (ABS) plastic

Installatie

Kan ik met de Vitra V-care douchewc mijn huidige toilet vervangen?

U kunt uw huidige toilet uiteraard vervangen door de Vitra V-care douchewc. U heeft alleen een wateraansluiting nodig en elektriciteit. In de handleiding vindt u terug hoe de installatie gaat. U kunt ook de installatie video bekijken op de product pagina of hier.

Hoe installeer ik een Vitra V-care douchewc?

We hebben een handige film ontwikkelt die u stap voor stap laat zien wat er nodig is om de Vitra V-care douchewc te installeren. Deze video laat per stap zien wat er gedaan dient te worden en welke materialen er nodig zijn. Tevens ontvangt u een Geberit aansluitset bij de order ter waarde van € 112,- om zo eenvoudig de douchewc te installeren. Indien u niet zo handig bent kunt u altijd een offerte opvragen bij Frissebips. We zijn de specialisten in douchewc’s.

Installeren jullie ook de Vitra V-care douche-wc?

Frissebips is specialist in het installeren van verschillende merken douche-wc’s en ook de douchetoilet van Vitra installeren wij. Uiteraard zorgen we ervoor dat de bidet toilet werkend wordt afgeleverd en geven we onder andere een demo en toelichting na de installatie. Neem contact op voor een offerte.

Veiligheid, keurmerken en impact mileu

Is de Vitra V-care wel veilig met dat water en stroom samen?

De Vitra V-care douchewc is erg veilig want het heeft zware keuringen doorgaan. De bidet is geïsoleerd volgens de IPX4 standaard wat inhoud dat onderdelen waar stroom doorheen gaan niet in contact kunnen komen met onderdelen waar het water doorheen gaat. De elektrische moederborden zijn geïsoleerd volgens de IP67 standaard.

Aan welke keurmerken voldoet de Vitra V-care?

De Vitra V-care heeft zware tests doorstaan en voldoet aan de Europese normen qua veiligheid, gebruik en ontwerp. Zo is de bidet CE gekeurd, KIWA gekeurd, TUV gekeurd en dat zijn vrijwel de belangrijkste keurmerken in Europa.

Welke awards heeft de Vitra V-care ontvangen?

De Vitra V-care is onderscheiden door maar liefst 3 awards, de Iconic design Award, de Plus X award en de German Design Award 2016. En dat is voor een douchewc in zo’n korte tijd een hele prestatie.

Met hoeveel gewicht kan de Vitra V-care worden belast?

Met maximaal 150kg /330lbs kan de douchewc worden belast.

Hoeveel water en energie verbruikt de bidet-douche?

De Vitra V-care bidet-douche verbruikt per spoelbeurt 3 of 6 liter afhankelijk van welke drukknop er bediend wordt. Het energie verbruik hangt af van welke modus de bidet-douche is ingesteld maar verbruikt gemiddeld in ruststand 5Watt en in vol vermogen maximaal 1500Watt. Dit is te vergelijken met een stofzuiger op halve kracht of een koffiezet automaat. In de handleiding vindt u per modus precies het verbruik.

Waarom Vitra

VitraOnze innovatieve producten zijn geïnspireerd door de eeuwenoude Turkse badkamertradities, waarin comfort en hygiëne de belangrijkste ingrediënten waren. Deze essentiële peilers zijn in een modern design gegoten en zo ontstond de Vitra V-care douchewc lijn, die voldoet aan de hoogste eisen van nu.

De luxueuze badkamerseries van Vitra zijn gekenmerkt door een ongekende kwaliteit en bestaan onder andere uit Vitra sanitair, maar ook bijpassende Vitra kranen en accessoires. In de afgelopen jaren is Vitra meerdere malen onderscheiden op het gebied van design, kwaliteit en comfort en ook de V-care spatoilet heeft een drietal belangrijke onderscheiding gekregen in 2016. De bidet is onderscheiden met de German Design Award 2016 en is winnaar geweest van de Iconic Award 2015. Ook is de douche-wc onderscheiden als beste product van 2016/2017 door de prestigieuze Plus X design award. En niet veel mensen weten dat VitrA de nummer 6 van de wereld is op het gebied van sanitair!

Gewicht28 kg
Afmetingen80 x 60 x 60 cm
Soort douchewc

Elektrisch

Aansluitspanning

220 tot 240 V wisselspanning, 50 Hz

Vorm douchewc

Rond (round)

Kleur douchewc

Wit

Aansturing

Afstandsbediening

Aantal sproeiers

1 sproeier

Lengte aansluitsnoer

1 meter

EAN code

8693405396032

Garantie

2 jaar

Verbruik elektriciteit

750 W + 450 W, max 1500 W

De Vitra V-care Essential/Comfort douchewc heeft verschillende wellnessfucties:

CATEGORIEFUNCTIEESSENTIALCOMFORT
ReinigenBidet Wash functie**
Lady douche**
Verstelbare sproeierpositie**
Verstelbare waterdruk**
Oscillerende sproeier*
Pulserende sproeier*
Verstelbare watertemperatuur**
Föhnfunctie met verstelbare temperatuur*
HygiëneZelfreinigende sproeier**
Verwijderbare sproeier**
Geurzuivering**
Randloze (RimEx) closet**
Hands-free afstandsbediening**
ZittingAuto open/sluiten*
Soft close mechaniek**
Verwarmde bril**
Aanpasbare briltemperatuur**
DesignModern ontwerp**
Verborgen wateraansluiting**
Verborgen elektriciteitsaansluiting**
Tijdloze afstandsbediening**
DuurzaamheidEnergiezuinige eco stand**
Besparende waterspoelfunctie**

Hieronder vindt u zowel de brochure als de handleiding van de Vitra V-care douchewc. Tevens vindt u de technische tekening van de V-care bidet set met afmetingen voor de montage. Bel of mail gerust als u er vragen over heeft.

Hieronder treft u een aantal video’s aan op ons Youtube kanaal van de Vitra V-care douchewc, waaronder een promo film en een video over de installatie van een Vitra V-care spatlet. Indien u meer video’s van andere douche-wc’s wilt zien, dan kunt u hier kijken naar het videokanaal van Frissebips.

11 beoordelingen voor Vitra V-care Comfort douchewc set

 1. 4.82 out of 5 based on 11 customer ratings
  (11 reviews)

  douchewc specialist

  Hallo Roy,

  Even een update…..Hij doet het!!! En we zijn er blij mee.😊

  Het plaatsen was een gedoe. De afvoer naar het riool zat te laag in de muur. Dus ik moest met een sprongbuis in de weer. Maar het is gelukt.

  Groetjes, Peter

 2. 4.82 out of 5 based on 11 customer ratings
  (11 reviews)

  Marianne Wolters

  Vitra V Care beoordeling- FrissebipsHoi Roy,

  Ik had beloofd wat foto’s te sturen als badkamer klaar was (nog net helemaal dus). Zoals een goede verbouwing betaamt, is er veel vertraging ontstaan (grrrrr).

  Maar het toiletgedeelte is wel helemaal klaar. Ben heel erg blij met de Vitra V Care comfort. Heel makkelijk in te stellen en temperaturen veel beter dan op de comfort seat van Pronk Ergo die ik voorheen had. Handleiding is heel duidelijk, dus alle instellingen waren fluitje van een cent. Het ziet er heel mooi uit nu alle leidingen etc. weggewerkt zijn. Zo blij!

  Alvast een goede jaarwisseling en de beste wensen voor 2018!

  Gr. Marianne

  • douchewc specialist

   Hi Marianne,

   Wat fijn om te horen, het is echt een plaatje geworden, dat hadden we zelf niet beter kunnen doen qua installatie.

   Ja de Vitra is wat dat betreft een zéér prettige douchewc, fijn dat je zo blij bent en zekers ook leuk om te horen, want daar doen we het voor!

   Jullie ook een prettige jaarwisseling!

   Groetjes,

   Roy

 3. 4.82 out of 5 based on 11 customer ratings
  (11 reviews)

  douchewc specialist

  Hoi Roy,

  Alex heeft fantastisch werk geleverd! Dankjewel voor jullie professionele service!!

  Kind regards / Vriendelijke groet,
  Joep Verhoeven
  De Makers Van

 4. 4.82 out of 5 based on 11 customer ratings
  (11 reviews)

  Lia Geluk

  Nog steeds super tevreden over de Vitra. Ook voor de after sale niets dan lof! Op dezelfde avond ( op een zondag!) kreeg ik direct een duidelijk antwoord en was het probleem ook opgelost. Pluim voor Roy van frissebips. Een zeer tevreden gebruiker van Vitra van frissebips! Blijft geinig die naam.
  Groet, Lia

 5. 4.82 out of 5 based on 11 customer ratings
  (11 reviews)

  Ans

  Beste Roy,

  ruim een half jaar maken wij we met veel plezier gebruik van onze Vitra comfort douce wc.

  Alleen het onderhoud is een raadsel, de sproeier lukt prima, maar verder?

  Moet de geurzuivering aandacht krijgen of andere onderdelen?

  Hoor graag van je hoe de douche wc. te onderhouden

  In afwachting

  met vriendelijke groeten

  Ans, J.A.M. de Visscher
  Hengelo

 6. 4.82 out of 5 based on 11 customer ratings
  (11 reviews)

  douchewc specialist

  Hallo Roy,

  Na een aantal hobbels te hebben genomen en straks een afgewerkte wand kunnen wij je zeggen tevreden te zijn met de aankoop van de Vitra douche wc.

  Meerdere keren per dag “genieten “van een aankoop dat is toch fantastisch !

  Met vriendelijke groet,

  Tony van den Berg

  Verzonden vanuit Mail voor Windows 10

 7. 4.82 out of 5 based on 11 customer ratings
  (11 reviews)

  Joost

  vitra douchewc

  vitra comfort
  Hi Roy,

  Zoals beloofd hierbij wat foto’s van het eindresultaat. Ik heb m nog niet geprobeerd.

  Best regards
  Joost – AVYNA Netherlands

 8. 4.82 out of 5 based on 11 customer ratings
  (11 reviews)

  douchewc specialist

  Goedemorgen Roy

  Dank voor je respons. Pakketje komt eraan en ik ga de rest regelen. Zijn super blij met de vitra v-care comfort.
  Dank voor de prettige samenwerking.

  Vr gr Moni

  Verstuurd vanaf mijn iPhone

 9. 4.82 out of 5 based on 11 customer ratings
  (11 reviews)

  Jan

  Vitra V-Care douche wc installatie - Frissebips

  Via email op 07 juni 2017

  .

  Hi Roy,

  Ja de installatie is goed verlopen, dank je, Roy

  De douche wc bevalt uitstekend!

  Hoef ik deze nergens te registreren, of zo? Voor garantie of service e.d.?

  Wil ik nog eens een nieuw douchekopje nodig hebben kan ik die dan bij jou bestellen?
  .
  .

  Gr. Jan

  • Roy, douchewc specialist

   Hi Jan,

   Dat is fijn om te horen, de installatie is ook erg mooi gedaan!
   Je hoeft zelf de douchewc niet te registreren, dat hebben wij al voor je gedaan.
   En ik verwacht niet dat je ooit een nieuwe sproeikopje nodig hebt, maar mocht dit zo zijn, dan kun je die uiteraard bij ons bestellen.

   Groet, Roy

 10. 4.82 out of 5 based on 11 customer ratings
  (11 reviews)

  Teun

  Vitra V-Care Comfort beoordeling reviewBeste Roy,

  Hier een foto van het eindresultaat van de Vitra V-Care Comfort.

  Bedankt voor het nasturen van extra aansluitmateriaal.

  Verder functioneert de douche wc prima en ben er blij mee,

  .
  .
  .
  mvg Teun

 11. 4.82 out of 5 based on 11 customer ratings
  (11 reviews)

  douchewc specialist

  Via email op 08/02/2016

  Dag Roy,

  De boys hebben prima werk verricht! Een pluim voor de werkwijze en afwerking!
  Het toilet voldoet aan al mijn verwachtingen. Echt super fijn.
  De nota zie ik wel van je tegemoet en zal ik dezelfde dag uiterlijk de dag erna voldoen.
  Ik zal ook zeker reclame voor jouw bedrijf maken. De naam frisse bips is ook helemaal te gek 😀.

  Alvast bedankt voor alles. Ook complimenten voor jou voor de aanpak etc.. dat gaf direct vertrouwen en dat is ook zo gebleven. Ik zal over een tijdje zeker een uitgebreidere beoordeling op de site gaan zetten. Ik zet het in mijn agenda.

  Groet, Lia

  Verstuurd vanaf mijn iPhone

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

Misschien vindt u deze ook leuk…