Wat is een Washlet

Een Washlet (ウォシュレット Woshuretto) is een geregistreerde merknaam van het Japanse TOTO voor een toilet dat is uitgerust met een wasfunctie. In 1980 introduceerde het bedrijf TOTO de Washlet, een elektrisch bidet gemodelleerd naar toiletten uit Zwitserland en de Verenigde Staten, maar dan uitgerust met hoogwaardige techniek – iets waar de Japanners bekend om staan.

De Japanse toilet met onder andere een watersproeier, een verwarmde bril, massagemenu’s en een droger is verder ontwikkeld om te voldoen aan de strenge eisen van de Japanse gebruikers. En vandaag de dag produceert Japan enkele van de meest geavanceerde toiletten ter wereld en is TOTO marktleider met ruim 40 miljoen verkochte Washlets. En door dit succes is de washlet ook eigenlijk een soortnaam geworden voor douchewc’s van andere merken die dezelfde functies hebben.

Naar een nieuwe toiletcultuur

TOTO heeft hard gewerkt om de beste Washlets te produceren en daar mogen ze best trots op zijn. De kwaliteit en duurzaamheid is in vele gevallen ongeëvenaard. Maar wat ze vooral hebben gedaan in Japan en Europa, wat wij zo inspirerend vinden, is dat ze het toilet uit het verdomhoekje hebben gehaald. Ze hebben het tot een gespreksonderwerp gemaakt voor mensen die graag de nieuwe hygiënische en comfortabele standaard wensen. En door innovatie zitten er vele functies op een washlet waarvan u in beginsel denkt, “is dat nu wel nodig” maar na gebruik niet meer wilt missen. Niet voor niets kopen vele reizigers na hun vakantie in Japan direct een douchetoilet.

Een ruim assortiment

TOTO heeft met haar washlets een uitgebalanceerd assortiment geproduceerd dat voor ieder wat wils heeft. Denk dan bijvoorbeeld aan een lady douche, een verwarmde bril, een osscillerend en pulserende sproeier, een föhn en het automatisch open en sluiten van bril en deksel. Er zijn zelfs washlets uitgevoerd met elektrolyse en UV straling tegen bacteriën maar die washlets hebben de naam Neorest meegekregen en bevinden zich in het hoogste segment. Zo is bijvoorbeeld Will Smith eigenaar van de geavanceerde TOTO Neorest en hoort dus ook bij club Frissebips!

TOTO washlet uit Japan

Een TOTO Washlet reinigt u met warm water & lucht.

TOTO_Washlet_RX-Frissebips

De TOTO Washlet RX is de nieuwste douchewc uit de lange reeks Japanse toiletten.

Sale!
TOTO Neorest EW Japanse Washlet - Frissebips douchewc'sTOTO Neorest met closethouder voor afstandsbediening

TOTO Neorest EW 2.0 combiset

8.898,00 8.499,00

De TOTO Neorest EW 2.0 Washlet (nieuwste model) behoort ongetwijfeld tot het topsegment van de douche wc’s. De zéér krachtige douchetoilet biedt een superieure comfortabele reiniging en de leidingen zijn prachtig weggewerkt in het randloze wandcloset. De “all in one” set bestaat uit de Neorest EW douchewc zitting TCF994RWG#NW1 en de TOTO CW994P#NW1 wandcloset. Topkwaliteit materialen en een ongekend goede afwerking kenmerken deze Neorest Washlet.

 • TOTO is marktleider van de Japanse bidet

 • Ongekende kwaliteit, Versie 2.0 – nieuwste model

 • Frissebips is specialist in TOTO washlets

 • E-water+, PreMIst, CeFiONtect & Tornado Flush technologie

Levertijd: ca 7-14 werkdagen, speciale bestelling.

Toto Washlet EK2 douche-wcTOTO washlet

TOTO Washlet EK 2.0 combiset

2.299,00

TOTO is de ongekende marktleider van Japanse washlets. Ze heeft met de EK 2.0 washlet TCF6632C3 een prachtig instapmodel douchewc op de markt gebracht die is voorzien van uitgebreide wellnessfuncties en een vriendelijk prijskaartje gezien de kwaliteit. Deze Japanse bidet is gemaakt van de beste materialen en onderscheidt zich door een perfecte techniek en een garantieperiode van 3 jaar.

 • TOTO is marktleider in Washlets

 • Scherpste prijs van Nederland

 • Ongekende kwaliteit en luxe

 • Inclusief randloos wandcloset

Levertijd: ca 7-14 werkdagen, speciale bestelling.

TOTO washlet GL 2.0TOTO Washlet GL

TOTO Washlet GL 2.0 combiset

2.699,00

TOTO is de ongekende marktleider van kwalitatieve Japanse washlets. Ze heeft met de GL 2.0 TCF6532C3G washlet een douchewc op de markt gebracht die is voorzien van uitgebreide wellnessfuncties en verdekte aansluitingen. Deze Japanse bidet is gemaakt van de beste materialen en onderscheidt zich door een perfecte kwaliteit in comfort en hygiëne. Inclusief TOTO MH CW162YH wandcloset.

 • TOTO is marktleider in Washlets

 • Scherpste prijs van Nederland

 • Ongekende kwaliteit en luxe

 • Bekijk hier de video

Levertijd: ca 7-14 werkdagen, speciale bestelling.

TOTO_Washlet_TCF801CG_FrissebipsTOTO_Washlet_RW_tcf801cg

TOTO Washlet RW Japans toilet

2.999,00

Opnieuw lanceert TOTO, marktleider in Japanse toiletten, een nieuwe douchewc: de TOTO Washlet RW. De Washlet RW is het nieuwste douchetoilet die de goede technologie combineert met een nieuw design dat hygiëne maximaliseert. De wc bril is van een nieuw siliconen materiaal gemaakt en gaat automatisch open en dicht. Andere functies zijn een föhn, een verwarmde wc bril en massagemenu’s. TOTO heeft voor de Washlet RW ook een nieuw randloos wandcloset ontworpen waar de leidingen in zijn verborgen. De set bestaat uit de Washlet RW brilzitting (TCF801CG) en de TOTO RP (CW542EY) closet. Topkwaliteit en een ongekend goede afwerking kenmerken deze TOTO Washlet RW.

Levertijd: ca 3-9 werkdagen.

Werkend te zien en te proberen in onze showroom te Amsterdam

Sale!
TOTO_Washlet_RX_tcf794cg+cw542ey_FBTOTO_Washlet_RX_Douchetoilet

TOTO Washlet RX douchewc set

2.999,00 2.799,00

De TOTO Washlet RX is de nieuwste Japanse bidet toilet die de beste technologie combineert met een nieuw design dat hygiëne en comfort maximaliseert. TOTO heeft voor de Washlet RX ook een nieuw wandcloset ontworpen, de WC RP. Deze nieuwe krachtige douchetoilet biedt superieure eigenschappen en de leidingen zijn subliem weggewerkt in het randloze toilet. De wc met sproeier set bestaat uit de Washlet RX douchewc zitting TCF894CG en de TOTO CW542EY RP closet. Topkwaliteit en een ongekend goede afwerking kenmerken deze TOTO Washlet RX.

 • TOTO is met 40 miljoen verkochte Washlets marktleider

 • Ongekende Japanse kwaliteit en hygiëne

 • PreMist, E-water+, CeFiONtect & Tornado Flush technologie

 • Alleen bij Frissebips – de specialist met het grootste aanbod

Levertijd: ca 7-10 werkdagen.

De Washlet RX is met de komst van type TCF894CG, voorzien van E-water+. Het oude type nummer is niet meer leverbaar.

Te zien in onze showroom te Amsterdam

Sale!
toto washlet sg IF design awardTOTO Washlet SG douche wc

TOTO Washlet SG 2.0 combiset

4.599,00 4.199,00

De TOTO Washlet SG 2.0 (januari 2018 versie) is een van de meest uitgebreide Japanse douchewc’s en herbergt alle functies die je in een elektrische bidet toilet mag verwachten en meer. Zo opent de bril van deze Japanse bidet automatisch en heeft de douchewc geen zichtbare leidingen. De TOTO combinatieset bestaat uit de Washlet SG TCF403REGV1, de TOTO CW512YR wandcloset met een witte of chrome afdekplaat.

 • TOTO is uitvinder van de Japanse toilet

 • Ongekende kwaliteit, Versie 2.0 met ontkalking (jan 2018)

 • TOTO Washlet SG wandcloset als beste getest

 • E-water, PreMIst, CeFiONtect & Tornado Flush 

Levertijd: ca 7-14 werkdagen, speciale bestelling.

Washlet kopen?

Als je overweegt een washlet te kopen van TOTO, dan is het verstandig over de functies en de looks na te denken. TOTO Washlets zijn niet goedkoop maar behoren gelukkig wel tot de beste douche-wc’s van de wereld. Mede vanwege de techniek en de kwaliteit van de materialen zijn TOTO Japanse toiletten populair. Kijk gerust in ons assortiment en heeft u hulp nodig bij uw keuze, neem dan contact op met Frissebips. Uiteraard installeren we de Washlets en Neorests ook!

CATEGORIEFUNCTIEWASHLET RXWASHLET RWWASHLET SG 2.0
ReinigenBidet wash***
Lady wash***
Verstelbare sproeierpositie***
Verstelbare waterdruk***
Oscillerende sproeier***
Pulserende sproeier***
Verstelbare watertemperatuur***
Föhnfunctie met verstelbare temperatuur**
Permanente warmwatertoevoer***
HygiëneZelfreinigende sproeier***
Verwijderbare sproeier**
Geurzuivering***
Randloze rimfree closet*RP*RP*SG
Hands-free afstandsbediening***
CeFiONtect coating***
Tornado Flush doorspoelen***
Premist voorspray***
Ewater+**
Automatisch doorspoelen (met flush kit set)*
ZittingAuto open/sluiten**
Soft close sluiting*
Verwarmde wc bril***
Aanpasbare briltemperatuur***
DesignModern ontwerp***
Verborgen wateraansluiting***
Verborgen elektriciteitsaansluiting***
Tijdloze afstandsbediening***
DuurzaamheidEnergiezuinige eco stand***
Besparende waterspoelfunctie***
Ontkalking***